Dinàmic Enginy ha dissenyat diferents cursos i activitats formatives, on el cinema serveix com a eina vehicular per divulgar altres coneixements: l'òpera, la memòria històrica, el medi ambient i la salut, els moviments socials, la igualtat de gènere... 

...Són molt més que pel·lícules.

Del catàleg del Festival Gollut, mostra de cinema compromès i fotoperiodisme, sorgeixen els programes Cinema amb valors, on a través d'una conducció temàtica en diverses sessions es tracten en profunditat diferents aspectes de la societat actual.

En funció de la ubicació territorial i població del municipi l'activitat pot ser subvencionada en un 100%.

 

 


L'òpera al cinema. Taller per a descobrir l'òpera a través del cinema

 

Activitat per a descobrir l'òpera a través del cinema.   Subvencionat 

Descripció de l’activitat

Curs de quatre sessions concebut per la periodista i divulgadora Rosa Maria Carbonell on es citen i mostren fragments de pel·lícules diverses on hi apareixen temes operístics, els fragments s’analitzen tant del punt de vista cinematogràfic i com des del punt de vista musical.

Les escenes cinematogràfiques i la particular narrativa que escull cada director són l’excusa perfecte per reescoltar l’òpera original i és el motiu que serveix per explicar l’argument de l’òpera, detalls biogràfics del compositor, de l’època, la situació, etc. Així ens anem endinsant d’una manera amena dins el món operístic, alhora que viatgem per la història del cinema i els seus gèneres.

Més informació

Les pel·lícules de la Guerra Civil. Un recorregut pel cinema de propaganda

 

Un recorregut pels films que mostren el conflicte des de diferents punts de vista.   Subvencionat 

Descripció de l’activitat

La Guerra Civil Espanyola fou un camp de proves no només per l’armament, estratègia, o infraestructures de protecció civil. Va ser un assaig per la propaganda política que s’aplicà després en altres conflictes. La propaganda anava més enllà de la cartelleria i prensa, la Guerra Civil Espanyola va aportar una innovació capdal a la propaganda: el cinema informatiu sonor de guerra.

Més informació

Cinema amb valors: la memòria dels testimonis de la Guerra Civil Espanyola

 

Curs per escoltar els testimonis directes de la Guerra Civil que expliquen en primera persona el que va passar.  Subvencionat 

Descripció de l'activitat

El Règim franquista i la posterior transició a la democràcia han estat dos períodes de temps en què la veu dels testimonis de la Guerra Civil ha estat mitigada i en els quals no s’ha explicat a la societat tot el que realment va succeir. Les generacions posteriors, les que ara tiren el país endavant, els cal aquests testimonis per aprendre del passat i ser conscients del que va passar.

Més informació

Cinema amb valors: Els refugiats d’ara i d’abans

 

Activitat de cinema per a tractar la crisi dels refugiats, no només els d'ara sinó els d'abans.   Subvencionat 

Descripció de l’activitat

La crisi dels refugiats que sacseja el món, sobretot Europa i l’Orient Mitjà, ha colpit fortament les consciències de les societats d’occident, tanmateix, la situació no es resol i sembla entrar en un bucle sense solució. Malgrat això les crisis de refugiats s’han succeït repetidament durant la història. Obrir la mirada i fer present problemàtiques ja oblidades però algunes plenament vigents ens servirà per prendre distància i reflexionar sobre la crisi de refugiats actual.

Més informació

Cinema amb valors: Drets de les dones i dret del treball

 

Curs per prendre consciència de les dificultats de les dones alhora de realitzar-se laboralment Subvencionat per la Diputació de Barcelona  

Descripció de l’activitat

Les veus de les dones i els seus drets massa sovint no són escoltats en el cinema i en els mitjans de comunicació. Tot i ser la meitat de la població, les dones no compten amb les mateixes condicions de treball ni oportunitats per desenvolupar la seva vida de la mateixa manera que ho fan els homes. Aquestes oportunitats són generalment inferiors i encara més desiguals en funció de l’entorn cultural, social i ètnic.

Més informació

Cinema amb valors: Els moviments socials a Espanya

 

Activitat per comprendre com s'han gestat els moviments socials que han canviat el panorama polític de l'Estat Subvencionat 

Descripció de l'activitat:

La desafecció ciutadana respecte al poder polític i a la indignació creixent envers a la situació socioeconòmica en què s’ha submergit l’Estat espanyol, ha fet sorgir noves formes de mobilització ciutadana, que van molt més enllà dels moviments obrers i sindicals tradicionals. El 15M ha desembocat en la fi del sistema de bipartidisme. Les diferents expressions organitzades de lliuta han agafat diferents noms i corrents en funció del lloc, àmbit i ubicació geogràfica però totes comparteixen un mateix esperit. Les Plataformes d’afectats per la hipoteca (PAH), els Campamentos Dignidad, Les Corralas o las Mareas en defensa d’allò públic i comú, són en gran mesura noves formes de moviments social.

Més informació

Cinema amb valors: Medi ambient, salut i medicines alternatives

 

Activitat per conèixer l'efecte que tenen la gestió pública dels serveis sanitaris i energètics en el medi ambient i la qualitat de vida.

Descripció de l'activitat

Dins del sistema públic, la gestió energètica i la gestió de la salut són dos dels àmbits més qüestionats. Principalment per l’afavoriment de les polítiques públiques dels grans grups financers que controlen les empreses d’explotació energètica i que aglutinen molts dels serveis privats de salut que fan trontollar el sistema de salut pública. Per altra banda, l’entorn natural aporta diferents recursos medicinals i mètodes de curació, provats en diferents cultures, que el sistema de la salut pública actual no contempla. La salut i el medi ambient estan directament relacionats en el benestar social i personal.

Més informació

Dijous 18 Juliol 2024

Aquest web usa cookies – Este web usa cookies + info.

Accepto - Acepto