Cinema amb valors: Medi ambient, salut i medicines alternatives

 

Activitat per conèixer l'efecte que tenen la gestió pública dels serveis sanitaris i energètics en el medi ambient i la qualitat de vida.

Descripció de l'activitat

Dins del sistema públic, la gestió energètica i la gestió de la salut són dos dels àmbits més qüestionats. Principalment per l’afavoriment de les polítiques públiques dels grans grups financers que controlen les empreses d’explotació energètica i que aglutinen molts dels serveis privats de salut que fan trontollar el sistema de salut pública. Per altra banda, l’entorn natural aporta diferents recursos medicinals i mètodes de curació, provats en diferents cultures, que el sistema de la salut pública actual no contempla. La salut i el medi ambient estan directament relacionats en el benestar social i personal.

Els audiovisuals proposats en el programa són una eina per reflexionar, sensibilitzar a la societat a prendre distància per a tenir una opinió pròpia.


Aquesta activitat és idònia per treballar: Salut, medi ambient, recursos naturals, energia, renovables, privatitzacions, retallades, medicines alternatives.


Cada sessió d’aquest curs consta de tres parts: una presentació d’un film, del seu context històric i social, la projecció d’una pel·lícula amb valors i d’una dinamització d’un debat final on els assistents reflexionaran sobre el tema de cada sessió. La sessió també inclou la projecció d’un reportatge de fotoperiodisme.


L’activitat consta de quatre sessions, dos documentals seleccionats del Festival Gollut, mostra de referència del cinema compromès i fotoperiodisme i un film de ficció sobre la temàtica a triar en funció de les característiques del grup i dels objectius del centre.


Films que es projectaran:

  1. LES NOSTRES ENERGIES. Un film de Miquel Carrillo. Realitzat per Enginyers sense fronteres. És una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya, tant des del punt de vista de la seva escassa sostenibilitat com de la seva concepció ademocràtica. Pretén fer veure el conjunt d’impactes ambiental que un sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament, té sobre el conjunt d’un territori densament poblat com el nostre.

  2. DETERMINANTS DE LA SALUT, EL NEGOCI DE LA VIDA. De Josep Cabayol. Realitzat per SICOM i How Audiovisual. El film colpidor, explica i demostra què són les desigualtats en Salut, que determinen les condicions i esperança de vida. I com les privatizacions i retallades afecten a les persones. Viure en un barri pobre pot significar 8 anys menys de vida.

  3. HIJOS DE LA TIERRA. El film mostra a través d’homes i dones de diferents cultures que practiquen medicines alternatives com el respecte i la vinculació amb la mare Terra són imprescindibles per la salut i benestar de tots els éssers vius. En la societat actual vivim d’esquenes a la natura i l’explotem voraçment oblidant que la Terra mateixa proporciona recursos medicinals naturals que hem de preservar. El film convida a la recerca de nous camins de sanació, és un al·legat a la medicina natural i fa reflexionar sobre l’eficacia del sistema de salut actual. Film guanyador del Premi Goya al millor curtmetratge documental 2016.

  4. FILM DE FICCIÓ O DOCUMENTAL A TRIAR. Es facilitaran diferents títols en funció de les característiques del grup.


Els films documentals formen part del catàleg de Festival Gollut, mostra de cinema compromès, denúncia social i fotoperiodisme.

Preu

1 sessió de 2h         350 €

2 sessions de 2h      680 € ( 4 h en total)

4 sessions de 2h   1.350 €  (8 h en total)

 

Durada

Sessions de 2 hores (1, 2, 3 o 4 sessions)

 

Àmbit Subàmbit

Audiovisuals, Salut, Medi Ambient 

Públic

Juvenil, Adult, Gent gran. És recomana un grup màxim de 30 participants.

Requisits tècnics

Projector digital, ordinador i sonorització de sala connectats entre sí. Micròfon, en cas de sala de grans dimensions. Connexió a internet WIFI.

 

Els films documentals formen part del catàleg de Festival Gollut, mostra de cinema compromès, denúncia social i fotoperiodisme.

Logo Festival gollut

Divendres 24 Maig 2024

Aquest web usa cookies – Este web usa cookies + info.

Accepto - Acepto