Cinema amb valors: Drets de les dones i dret del treball

 

Curs per prendre consciència de les dificultats de les dones alhora de realitzar-se laboralment Subvencionat per la Diputació de Barcelona  

Descripció de l’activitat

Les veus de les dones i els seus drets massa sovint no són escoltats en el cinema i en els mitjans de comunicació. Tot i ser la meitat de la població, les dones no compten amb les mateixes condicions de treball ni oportunitats per desenvolupar la seva vida de la mateixa manera que ho fan els homes. Aquestes oportunitats són generalment inferiors i encara més desiguals en funció de l’entorn cultural, social i ètnic.

Els audiovisuals són una eina per reflexionar i sensibilitzar a la societat d’aquest fet.

Aquesta activitat és idònia per treballar: drets de les dones, drets laborals, primer món versos països en vies de desenvolupament, cultures del món i ètnies.

Cada sessió d’aquest curs consta de tres parts: una presentació d’un film, del seu context històric i social, la projecció d’una pel·lícula amb valors i d’una dinamització d’un debat final on els assistents reflexionaran sobre el tema de cada sessió.

L’activitat consta de quatre sessions, tres documentals seleccionats del Festival Gollut, mostra de referència del cinema compromès i fotoperiodisme i un film de ficció sobre la temàtica a triar en funció de les característiques del grup i dels objectius del centre.

Films que es projectaran:

 1. LES COSTURES DE LA PELL. Sinopsi: La Bharathi i la Yamuna viuen a Bangalore, a l’Índia, i s’han passat la vida cosint per les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món. Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne.

  Durada: 1 h. Gènere: Documental. Directors: Enric Escofet / Cèlia Vila. Distribuïdora: No Dust Films. País: Catalunya. Idioma: Hindi subtitulat en català.

 2. SÓN DUROS LOS DÍAS SIN NADA. Sinopsi: Des de les seves comunitats a Chiapas i Oaxaca, Tina, Cota y Eli relaten la realitat de discriminació que viuen moltes dones a Mèxic. A més s'enfronten al repte d'una situació de desastre d'origen natural: huracà, inundació i sisme. Les històries de vida abans, durant i després de les emergències, ens revelen la força, determinació i coratge de les dones que organitzen la recuperació de la seva comunitat.

  Durada: 1 h 8 mins. Gènere: Documental. Directores: Laura Herrero / Lorena Salazar. Distribuïdora: La sandía digital. País: Mèxic. Idioma: Castellà

 3. JOANA BIARNÉS, UNA ENTRE TOTS. Sinopsi: La desconeguda història de la primera fotoperiodista espanyola. Una pionera que a través de la seva mirada va captar els canvis de la societat espanyola en les dècades dels 60 i 70

  Duració: 1 h 4 mins. Gènere: Documental. Direcció: Oscar Moreno / Jordi Rovira. Idioma: Català -Español. País: Catalunya

 4. BOLINGO, EL BOSQUE DEL AMOR. Explica la història del trajecte que des del cor d'Àfrica realitzen les dones emigrants fins al nord del Marroc perseguint el somni europeu.

  Durada: 29 mins. 59 secs. Gènere: Documental. Director: Alejandro G. Salgado. País: Espanya. Idioma: Anglès subtitulat en castellà.

 5. EMBARAZADA EN RUMANÍA. El documental explora la situació de les dones embarassades dins Romania, un país que té l'índex de mortalitat de nens més alt en la UE.

  Durada: 1 h 18 mins. Gènere: Documental. Director: Jesús del Cerro. País: Espanya. Idioma: Romanès subtitulat en castellà.

 6. FILM DE FICCIÓ A TRIAR. Es facilitaran diferents títols en funció de les característiques del grup.

 

Preu

1 sessió de 2h         350 €

2 sessions de 2h      680 € ( 4 h en total)

4 sessions de 2h   1.350 €  (8 h en total)

 


Taller inclòs dins del catàleg de Tallers i Activitats formatives d'àmbit cultural 2018 de la Diputació de Barcelona
Subvencionat 
per a municipis de Barcelona. Tramita-ho aquí

 

Durada

Sessions de 2 hores (1, 2, 3 o 4 sessions)

Format de l'activitat

El curs compta amb 4 sessions que inclouen una presentació i contextualització del filmla projecció i la dinamització del debat i cinefòrum amb els assistents. Inclou els drets d'exhibició de les pel·lícules i el desplaçament.

Tipus d’activitat

Curs

Àmbit Subàmbit

Audiovisuals, Història contemporània, Societat 

Públic

Juvenil, Adult, Gent gran. És recomana un grup màxim de 30 participants.

Requisits tècnics

Projector digital, ordinador i sonorització de sala connectats entre sí. Micròfon, en cas de sala de grans dimensions. Connexió a internet WIFI

 

Els films documentals formen part del catàleg de Festival Gollut, mostra de cinema compromès, denúncia social i fotoperiodisme.

Logo Festival gollut

Dimecres 17 abril 2024

Aquest web usa cookies – Este web usa cookies + info.

Accepto - Acepto