Luis Uliaque. INYCOM: "Es poden integrar fàcilment aplicacions de mobilitat de baix cost als sistemes corporatius de gestió"

 

luis uliaque inycom-420-295

luis uliaque inycom

INYCOM és una empresa amb una presència creixent a Catalunya tant en volum de negoci com en el tipus ‎de solucions i serveis que ofereix, ara també en el l'àmbit de la mobilitat. Luis Uliaque, el director de l'àrea de ‎solucions de processos de negoci ens explica com definir una estratègia d'augment de productivitat basada ‎en les aplicacions mòbils.

Entrevistat: Luis Uliaque. Director de l'Àrea de Solucions de Processos de Negoci

Font: idigital.cat | Autor: Joaquim Roqué Paret | Data de publicació: 30 de maig de 2013 | Temps de lectura: 6 min.

Idees destacades:

  "Una estratègia exitosa de mobilitat ha de partir des d'on una organització pugui percebre beneficis immediats"

  "Les solucions de Business Intelligence estan especialment dissenyades per ajudar les persones que han de prendre decisions en una organització" 

Quina és la unitat de negoci d'INYCOM que dirigeix? Quin tant per cent suposa de negoci respecte al negoci total d'INYCOM ?

Dirigeixo l'àrea de treball de "Solucions de Processos de Negoci" que està formada per un equip de tècnics especialistes en disseny de software. Des d'aquesta àrea desenvolupem aplicacions en mobilitat i solucions de negoci, especialment dissenyades per a millorar la productivitat de les organitzacions; maximitzar el rendiment de la seva força comercial, optimitzar temps de gestió, etc.
Aquesta àrea de treball suposa al voltant del 35% del negoci total de la companyia.

 

Quines són les perspectives de creixement en els propers anys?
 

Tenim unes perspectives positives, en part gràcies a la nostra forma d'actuació. Conscients que el bon resultat d'un procés de negoci està condicionat per l'ús adequat de solucions de TI, ens esforcem per alinear-nos amb els processos de negoci dels nostres clients per oferir-los la solució més adient en cada cas.
Des d' INYCOM oferim respostes concretes a necessitats molt determinades. De fet, conscients de la difícil situació econòmica, estem fomentant la implantació de solucions de mobilitat a baix cost, gràcies a l'acord de col·laboració que hem signat amb l'empresa alemana Movilitas.

 

Quina és la major tendència en innovació tecnològica de les solucions als processos de negoci que esteu implantant a clients?

 

La mobilitat, sens dubte. Però abans de llançar-nos a fer apps, s'ha de definir una estratègia. Una estratègia exitosa de mobilitat ha de partir des d'on una organització pugui percebre beneficis immediats en el negoci. Ha de preocupar-se menys dels dispositius i més d'oferir noves formes de connectivitat pels empleats. No es tracta de buscar tecnologia que permeti realitzar les mateixes tasques que a l'oficina, sinó d'identificar els escenaris i processos en els que l'accés i registre de dades en mobilitat proporcioni a les nostres companyies una avantatge competitiva.

 

I què és el tipus de solucions que demanen més les empreses per millorar la gestió dels seus processos? Hi ha diferències entre pimes i grans empreses?
 

Realment no hi ha grans diferències. Sí en la manera d'afrontar els projectes, però els objectius de grans i petits solen ser gairebé sempre els mateixos. Precisen de la tecnologia que els hi ajudi a vendre més, tenir menys despeses i satisfer els seus clients. És qüestió d'adaptar els recursos disponibles i definir una solució sostenible i escalable.

 

Parli'm de Movilizer, la plataforma de mobilització Low-Cost. Per a què serveix i a quin públic objectiu va dirigida?

 

Com comentava anteriorment, hem signat un acord de col·laboració amb Movilitas per fomentar la implantació de solucions de mobilitat en empreses i institucions. Des d'INYCOM distribuïm i implementem solucions basades en "Movilizer", producte amb el que es pretén facilitar la creació d'aplicacions de mobilitat de baix cost que s'integrin fàcilment amb els sistemes corporatius de les organitzacions.
L'avantatge fonamental d'aquesta solució es la senzillesa. És un producte fàcil d'utilitzar que no necessita de coneixements tècnics per gestionar-lo, i que s'integra amb facilitat amb els programes de gestió o ERP més habituals, especialment en entorns SAP.

 

INYCOM té alguna solució en l'àmbit de la Reputació legal online. EccoBuzz. Com cerca la informació a Internet i quina avantatge té respecte a la competència?

 

Eccobuzz és un servei que monitoritza la informació des de molt diverses fonts: mitjans de comunicació online, blogs, foros, xarxes socials, etc. Bàsicament analitza el contingut: identifica els temes més rellevants i ofereix una valoració en funció de la font d'informació de la que provenen les informacions. La informació que s'obté es presenta en temps real mitjançant llistes, gràfics o indicadors que permeten conèixer la percepció general d'una marca en la xarxa.

 

Les solucions d'intel·ligència de negoci, és a dir, els serveis i solucions per a transformar les dades en informació útil per prendre decisions quina sortida tenen? Només és per directius de grans empreses? O les pimes també les utilitzen?

 

Aquest tipus de solucions són imprescindibles per a qualsevol empresa –gran o petita- perquè tota organització ha de poder prendre decisions fonamentades en informació àgil i precisa i en el moment i de la manera adequada.
Les solucions de Business Intelligence estan especialment dissenyades per ajudar les persones que han de prendre decisions en una organització, independentment del seu tamany. Aquestes persones poden ser des de directors financers i gerents fins a responsables comercials, de processos o de màrqueting, per exemple.
A Inycom anem més enllà d'una opció tecnològica o una altra i ens centrem en la necessitat real del client i en el seu context. A partir d'aquí oferim la solució més adient en cada cas.

 

Com afecta la moda del cloud en els sistemes i serveis de comunicacions que oferiu a les empreses per millorar el rendiment de les infraestructures TIC?

 

Per a la implantació de solucions, l'arribada del model Cloud ha estat una gran oportunitat. Això simplifica i redueix aquelles despeses en tecnologia que generen poc valor al negoci dels nostres clients. Ara pots "comprar" un CRM al núvol pagant amb una targeta de crèdit i, al moment, pots començar a personalitzar-lo i adaptar-lo al procés comercial d'una organització. No és necessari invertir temps ni diners en disposar de la infraestructura de servidors i comunicacions dels models tradicionals. Ens permet començar a parlar abans del negoci que de la tecnologia.

 

Serà definitiva l'externalització d'aquests serveis i sistemes a proveïdors d'Internet?

 

Serà....

Que doni un pas endavant aquell que no hagi escoltat allò de "el Cloud no és una moda, està aquí per quedar-se" o "és un canvi de paradigma"

Bromes a part, està clar que la tendència és aquesta per costos i per flexibilitat. Una altra cosa és que no sigui tan ràpid com ens ho venien (o veníem) fa uns anys, i, òbviament, hi haurà solucions híbrides.

 

Quins problemes hi veu als serveis cloud que ofereixen les grans multinacionals del sector?

 

Més que problemes, veig que hi ha grans reptes i, segons el meu parer, és possible que la integració entre diferents sistemes sigui el terreny en el que més es pot avançar en els propers anys. Els clàssics problemes del cloud de seguretat i alta disponibilitat és como el valor en la mili.... es donen per suposat que estan resolts correctament.

 

El sector de les aplicacions mòbils i mobilitat ha agafat una gran embranzida a Catalunya arrel del Mobile World Congress i de la Mobile World Capital. INYCOM es planteja entrar amb força en aquest àmbit?

 

Per suposat. Portem temps consolidant l'àmbit de la mobilitat des de l'àrea de Solucions de Processos de Negoci. Hem desenvolupat multitud de solucions i aplicacions de mobilitat. Per exemple, "AlertaPolen", una aplicació per a telèfons mòbils que informa sobre els nivells ambientals de pol·len. És una aplicació d'utilitat per a persones al·lèrgiques perquè a més d'informar sobre la concentració de diferents tipus de pol·len, avisa si es superen els llindars de risc.

D'altra banda, hem desenvolupat dispositius mòbils per agilitzar els controls veterinaris en les granges de cria d'animals; per gestionar la seguretat vial; o per estimular la comunicació de persones amb discapacitat, entre d'altres exemples.

 

Quina és la resposta de l'empresariat català a les solucions i serveis d'INYCOM?

INYCOM va obrir la delegació a Barcelona el 1996 i, des de llavors, són moltes les empreses que confien en nosaltres i que continuen confiant. Així que la nostra valoració és positiva. L'empresariat català es caracteritza pel seu alt nivell de competitivitat i per ser exigent a l'hora de cercar serveis que li aportin qualitat. És per això que hem apreciat una resposta favorable cap a les nostres solucions perquè, com comentava, per a nosaltres és fonamental alinear-nos al negoci dels nostres clients.

 

Comparteix-ho amb els teus amics

Portfolio

  • 1
Dimarts 4 Octubre 2022

Aquest web usa cookies – Este web usa cookies + info.

Accepto - Acepto