Andra Domnici. Takkmama: "Dissenyem apps des del punt de vista del negoci i no només des d'una visió tecnològica"

 

takkmama andra-dinamicenginy-large

takkmama andra-dinamicenginy

L'app de l'empresa Takkmama, "Punto-tras-punto", ha resultat la guanyadora del concurs "Una app per a ‎Cáritas!" convocat per Barcelona Digital i Càritas Diocesana de Barcelona. Andra Domnici, la seva CEO, ens explica com una pime pot fer negoci amb les aplicacions mòbils.

Entrevistada: Andra Domnici. CEO de Takkmama

Font: idigital.cat | Autor: Joaquim Roqué Paret per idigital.cat | Data de publicació: 26 d'abril de 2013 | Temps de lectura: 8 minuts.

Takkmama Soluciones Tecnológicas dissenya i desenvolupa solucions aplicades a la mobilitat, el comerç electrònic, productivitat i direcció TIC. En que esteu especialitzats?

La nostra especialitat és la mobilitat i el comerç electrònic dins de la directriu de millora de la productivitat de l'empresa. És a dir, no entenem un projecte si no aporta millores de productivitat a l'organització i des d'aquest punt de vista plantegem les solucions als nostres clients. De fet, aquests conceptes no són únicament tecnològics sinó estratègics i sovint es presenten junts dins de la mateixa solució, l'enfocament principal és el que ens permet classificar la solució. Per exemple, una app on es poden comprar productes o serveis, com la classifiquem? Mobilitat? Comerç electrònic? I una botiga virtual que té una versió per a mòbils? I on és aquí la millora de la productivitat? Les respostes a aquestes qüestions es veuen quan planteges la solució des d'una visió d'empresa, els seus processos, les persones involucrades i els seus objectius, proposant que les solucions s'integrin a l'organització.

La vostra aplicació Punt-després-punt va resultar guanyadora del concurs"Una app per cáritas". Per què serveix?

L'aplicació té dos objectius principals, per una banda visualitzar els projectes concrets on Cáritas Diocessana Barcelona hi treballa i hi destina els seus esforços i recursos i, per altra banda, possibilitar fer microdonacions a projectes concrets des del mòbil i per tant, des de qualsevol lloc en qualsevol moment. L'aplicació respon a l'objectiu general de Cáritas d'arribar a un públic més jove, molt més introduït amb les noves tecnologies i menys familiaritzat amb les donacions caritatives.

Què és el que va fer decidir al jurat?

El que va fer decidir al jurat va ser la nostra visió global de la solució, enfocada als projectes, els donants i les emocions que provoca a les persones que reben els ajuts de Cáritas, com mitjà per arribar al públic. Això va ser possible per la integració dels equips de Comunicació i Tecnologia. D'aquesta manera el nostre equip de Comunicació va desenvolupar la idea creativa de fer un paral·lelisme entre una microdonació i una puntada de costura, on l'esforç de tots fa que podem abrigar als que més ho necessiten. L'equip de Tecnologia tenia el repte de desenvolupar una eina molt senzilla i intuïtiva perquè l'usuari executés la donació amb el mínim temps i esforç, i a la vegada que suportés la creativitat del projecte i fos compatible amb els principals dispositius del mercat.

 

Quina és l'acceptació que està tenint?

Internament el projecte ha tingut una molt alta acceptació, no només pels col·laboradors de Cáritas Barcelona, sinó que altres diòcesis d'Espanya s'han interessat pel projecte. No oblidem que Cáritas és una gran i complexa organització que inclou a milers de col·laboradors amb diferents perfils i funcions que s'ubiquen dins de la seixantena, aproximadament, de diòcesis. La campanya de llançament de la aplicació acaba de començar, per tant, fins d'aquí uns mesos no tindrem resultats mesurables per poder tenir una visió real de l'acceptació del públic i d'assoliment dels objectius.

Què han de tenir les aplicacions per mòbil per què tinguin èxit entre tanta oferta?

Nosaltres desenvolupem aplicacions o app's a mida dels nostres clients, sovint aquestes aplicacions no van a parar a un marketplace, si no que s'instal·len als dispositius mòbils (Smartphones, tablets, etc.) de l'empresa i s'utilitzen com una eina productiva dins d'un procés de negoci de l'organització on la mobilitat i l'accés a la informació és un factor de reducció de costos i d'augment del rendiment. Per exemple, hem desenvolupat eines de gestió de comandes per a comercials amb les quals poden obtenir tota la informació necessària dels seus clients, generar comandes, consultar productes, notificar incidències, etc., en temps real, sempre en línia. També tenim experiència amb la gestió de rutes dels conductors de vehicles, on l'app informa al conductor de quina serà la seva feina en detall, quina ruta ha de fer i aquest informa a l'empresa de la seva resolució. Això permet una gran flexibilitat i aprofitament dels vehicles que ja estan en ruta. El cas de l'aplicació de Cáritasés un projecte desenvolupat a mida que està dirigit al públic en general, hi han diversos factors d'èxit del projecte. Un, sense dubte, és el disseny i tecnologia de l'app i un altre i importantíssim, és la campanya de promoció que en farà Càritas. Cal arribar a les persones sensibilitzades en la tasca de l'organització i a les que no ho estiguin, donar a conèixer els projectes humanitaris i la possibilitat de col·laborar-hi fàcilment.

Com plantegeu les opcions de multiplataforma en mobilitat? Per quin sistema preferiu desenvolupar?

Depèn dels condicionants tècnics de la solució final. Ara bé, el més comú, pràctic i econòmic és treballar sobre frameworks. Un framework és un conjunt d'eines que faciliten el desenvolupament d'aplicacions de tal manera que una mateix programa pot, amb pocs o cap adaptació, executar-se en varies plataformes. A més ofereixen molts recursos que faciliten la feina de programació i sobretot el manteniment correctiu i evolutiu de l'aplicació. Els constructors del framework s'encarreguen de mantenir-lo sempre actualitzat respecte a les versions de sistemes(Android, iOS, etc.) i de corregir els problemes que hi pugin sorgir. El resultat és una aplicació multiplataforma amb un cost raonable amb un baix manteniment i una capacitat evolutiva molt gran a un cost baix.

Què és el que s'ha de tenir en compte per col·locar una app als diferents marketplaces? Els requisits són abastables per una pime?

Bàsicament el que s'ha d'aconseguir és que l'aplicació compleixi amb les diferents polítiques de d'ús dels diferents marketplaces. Així quan es dissenya l'aplicació s'ha de fer tenint aquestes polítiques en compte. Si s'ha tingut això en compte no s'ha de tenir cap problema per a poder penjar l'aplicació allí on es desitgi.

Els requisits per a complir aquestes polítiques son totalment abastables per a empreses de qualsevol mida. Com veieu el sector TIC de mobilitat a Catalunya?

La tecnologia de la mobilitat és la que té un creixement més gran i també te unes millors previsions dins del mercat de les TIC. Això és degut a diversos factors, però sense dubte els més determinants són el Mobile Word Congress i el 22@ que situen a Barcelona i Catalunya com un referent de tecnologia de mobilitat al món. Ara bé, per què les empreses desenvolupadores de tecnologia siguin viables, tinguin futur, cal mirar al mercat exterior. Nosaltres hem desenvolupat diversos projectes a l'estranger, sobretot a Estats Units, on els nostres serveis són bons i els preus competitius.

Accedeix a la publicació original del contingut

Comparteix-ho amb els teus amics

Portfolio

  • 1
Dimarts 4 Octubre 2022

Aquest web usa cookies – Este web usa cookies + info.

Accepto - Acepto