L'òpera al cinema. Taller per a descobrir l'òpera a través del cinema

 

Activitat per a descobrir l'òpera a través del cinema.   Subvencionat 

Descripció de l’activitat

Curs de quatre sessions concebut per la periodista i divulgadora Rosa Maria Carbonell on es citen i mostren fragments de pel·lícules diverses on hi apareixen temes operístics, els fragments s’analitzen tant del punt de vista cinematogràfic i com des del punt de vista musical.

Les escenes cinematogràfiques i la particular narrativa que escull cada director són l’excusa perfecte per reescoltar l’òpera original i és el motiu que serveix per explicar l’argument de l’òpera, detalls biogràfics del compositor, de l’època, la situació, etc. Així ens anem endinsant d’una manera amena dins el món operístic, alhora que viatgem per la història del cinema i els seus gèneres.

 

Taller pensat tant per als que no coneixen el món de l’òpera (amb la intenció de que se’ls desperti la curiositat) com per als que ja se l’estimen. La selecció films i òperes és àmplia, variada i molt atractiva. Dins d'aquest taller es mostraran fragments de les òperes més representatives i es projectaran escenes de films molt coneguts.

Amb el taller els participants descobriran peces bellíssimes d’òpera i de films de referència. Gaudiran, somriuran i descobrirant perquè l’òpera mou tantes passions i aconsegueix seguidors fidels. 

 

Preu

1 sessió de 2h         350 €

2 sessions de 2h      680 € ( 4 h en total)

4 sessions de 2h   1.350 €  (8 h en total)

 

 


Taller inclòs dins del catàleg de Tallers i Activitats formatives d'àmbit cultural 2018 de la Diputació de Barcelona
Subvencionat 
per a municipis de Barcelona. Tramita-ho aquí

 

Durada

Sessions de 2 hores (1, 2, 3 o 4 sessions)

Format de l'activitat

El curs sencer consta de 4 sessions on a través dels temes més coneguts d'òperes on es mostrarà la seva versió cinematogràfica. S'analitzaran els temes a nivell d'història de la música i el tractament cinematogràfic. Contextualitzant-los. Compta amb un especialista en òpera i amb un especialista en cinema. El format del curs pot modificar-se segons les necessitats del centre.

Tipus d’activitat

Curs

Àmbit Subàmbit

Audiovisuals, Música Cinema, Música

Públic

Juvenil, Adult, Gent gran. És recomana un grup màxim de 30 participants.

Requisits tècnics

Projector digital, ordinador i sonorització de sala connectats entre sí. Micròfon, en cas de sala de grans dimensions. Connexió a internet WIFI.

 

Viernes 24 Mayo 2024

Aquest web usa cookies – Este web usa cookies + info.

Accepto - Acepto