Luis Uliaque. INYCOM: "Es poden integrar fàcilment aplicacions de mobilitat de baix cost als sistemes corporatius de gestió"

 

luis uliaque inycom-420-295

luis uliaque inycom

INYCOM és una empresa amb una presència creixent a Catalunya tant en volum de negoci com en el tipus ‎de solucions i serveis que ofereix, ara també en el l'àmbit de la mobilitat. Luis Uliaque, el director de l'àrea de ‎solucions de processos de negoci ens explica com definir una estratègia d'augment de productivitat basada ‎en les aplicacions mòbils.

Entrevistat: Luis Uliaque. Director de l'Àrea de Solucions de Processos de Negoci

Font: idigital.cat | Autor: Joaquim Roqué Paret | Data de publicació: 30 de maig de 2013 | Temps de lectura: 6 min.

Idees destacades:

  "Una estratègia exitosa de mobilitat ha de partir des d'on una organització pugui percebre beneficis immediats"

  "Les solucions de Business Intelligence estan especialment dissenyades per ajudar les persones que han de prendre decisions en una organització" 

Quina és la unitat de negoci d'INYCOM que dirigeix? Quin tant per cent suposa de negoci respecte al negoci total d'INYCOM ?

Dirigeixo l'àrea de treball de "Solucions de Processos de Negoci" que està formada per un equip de tècnics especialistes en disseny de software. Des d'aquesta àrea desenvolupem aplicacions en mobilitat i solucions de negoci, especialment dissenyades per a millorar la productivitat de les organitzacions; maximitzar el rendiment de la seva força comercial, optimitzar temps de gestió, etc.
Aquesta àrea de treball suposa al voltant del 35% del negoci total de la companyia.

Llegeix més...

Miquel Carrillo. Enginyeria Sense Fronteres: "Talent i tecnologia al servei del desenvolupament humà"

 

miquel-carrillo-entrevista-dinamic-enginy-large.jpg

miquel-carrillo-entrevista-dinamic-enginy

Enginyeria Sense Fronteres (ESF Catalunya) és una organització no governamental (ONG) dedicada a la cooperació al desenvolupament, que busca posar la tecnologia al servei del desenvolupament, per construir una societat mundial justa i solidària. Una entitat amb molts anys d'experiència en el sector i és un referent en el seu àmbit.

Entrevistat: Miquel Carrillo. Coordinador de Projectes d'Enginyeria Sense Fronteres a Catalunya

Font:  Anella. Comunitat TIC | Autor: Joaquim Roqué Paret |  Data de publicació: 18 de novembre de 2011 |  Temps de lectura: 6 min.

Idees destacades:

  "Compleix el teu repte és una campanya que permet donar suport efectiu a projectes tecnològics pera al desenvolupament d'altres països"

  "El talent és un dels ingredients principals en la recepta del desenvolupament, per això cal invertir en formació, a tots els nivells."

  "Cal una actitud molt més cooperativista per construir el benestar de tothom, les societats desiguals no són precisament les més avançades.

 

Un dels indicadors de desenvolupament tecnològic d'un país és el nombre d'enginyers que és capaç de formar. Com més enginyers, més capacitat d'innovació. Realment el que necessita un país és talent per desenvolupar-se?

El talent és un dels ingredients principals en la recepta del desenvolupament. Per això cal invertir en formació, a tots els àmbits, i després oferir les condicions per posar en funcionament les capacitats i aquest talent amb què compta cada país. El capital humà és probablement l'únic ingredient imprescindible per al desenvolupament, per això els fenòmens migratoris són especialment preocupants per als països empobrits que perden població, perquè es genera un cercle viciós d'aprofundiment de les causes estructurals de la pobresa: com menys gent hi ha que tingui capacitat per innovar i crear oportunitats, més gent vol buscar una oportunitat lluny de casa seva. La innovació, el talent, però, no és un patrimoni exclusiu de l'enginyeria, ben al contrari, sovint el trobem més entre la gent que no ha tingut l'oportunitat de tenir una educació superior o mitjana, o cap, i la pregunta que sempre queda és fins on aquestes persones i el seu país podrien arribar apostant, a través de l'educació, pel seu talent.

Ara bé, sense condicions, és a dir, certes condicions polítiques, el talent tampoc és suficient. Sense Estats democràtics, sense respecte pels drets humans, amb corrupció, amb deutes externs inassumibles, el talent s'ofega, per si sol tampoc pot resoldre-ho tot. Alhora que fem el possible per potenciar-ho, amb l'educació, amb la participació de tothom, també cal treballar per tenir l'entorn que el permeti desplegar-se amb tot el seu potencial.

Llegeix l'entrevista sencera

Andra Domnici. Takkmama: "Dissenyem apps des del punt de vista del negoci i no només des d'una visió tecnològica"

 

takkmama andra-dinamicenginy-large

takkmama andra-dinamicenginy

L'app de l'empresa Takkmama, "Punto-tras-punto", ha resultat la guanyadora del concurs "Una app per a ‎Cáritas!" convocat per Barcelona Digital i Càritas Diocesana de Barcelona. Andra Domnici, la seva CEO, ens explica com una pime pot fer negoci amb les aplicacions mòbils.

Entrevistada: Andra Domnici. CEO de Takkmama

Font: idigital.cat | Autor: Joaquim Roqué Paret per idigital.cat | Data de publicació: 26 d'abril de 2013 | Temps de lectura: 8 minuts.

Takkmama Soluciones Tecnológicas dissenya i desenvolupa solucions aplicades a la mobilitat, el comerç electrònic, productivitat i direcció TIC. En que esteu especialitzats?

La nostra especialitat és la mobilitat i el comerç electrònic dins de la directriu de millora de la productivitat de l'empresa. És a dir, no entenem un projecte si no aporta millores de productivitat a l'organització i des d'aquest punt de vista plantegem les solucions als nostres clients. De fet, aquests conceptes no són únicament tecnològics sinó estratègics i sovint es presenten junts dins de la mateixa solució, l'enfocament principal és el que ens permet classificar la solució. Per exemple, una app on es poden comprar productes o serveis, com la classifiquem? Mobilitat? Comerç electrònic? I una botiga virtual que té una versió per a mòbils? I on és aquí la millora de la productivitat? Les respostes a aquestes qüestions es veuen quan planteges la solució des d'una visió d'empresa, els seus processos, les persones involucrades i els seus objectius, proposant que les solucions s'integrin a l'organització.

La vostra aplicació Punt-després-punt va resultar guanyadora del concurs"Una app per cáritas". Per què serveix?

L'aplicació té dos objectius principals, per una banda visualitzar els projectes concrets on Cáritas Diocessana Barcelona hi treballa i hi destina els seus esforços i recursos i, per altra banda, possibilitar fer microdonacions a projectes concrets des del mòbil i per tant, des de qualsevol lloc en qualsevol moment. L'aplicació respon a l'objectiu general de Cáritas d'arribar a un públic més jove, molt més introduït amb les noves tecnologies i menys familiaritzat amb les donacions caritatives.

Què és el que va fer decidir al jurat?

El que va fer decidir al jurat va ser la nostra visió global de la solució, enfocada als projectes, els donants i les emocions que provoca a les persones que reben els ajuts de Cáritas, com mitjà per arribar al públic. Això va ser possible per la integració dels equips de Comunicació i Tecnologia. D'aquesta manera el nostre equip de Comunicació va desenvolupar la idea creativa de fer un paral·lelisme entre una microdonació i una puntada de costura, on l'esforç de tots fa que podem abrigar als que més ho necessiten. L'equip de Tecnologia tenia el repte de desenvolupar una eina molt senzilla i intuïtiva perquè l'usuari executés la donació amb el mínim temps i esforç, i a la vegada que suportés la creativitat del projecte i fos compatible amb els principals dispositius del mercat.

Llegeix l'entrevista sencera

WebApp pack

WebApp pack BÀSIC PRESÈNCIA INTERNET

Portfolio

  • 1
Dimarts 19 Març 2024

Aquest web usa cookies – Este web usa cookies + info.

Accepto - Acepto