Cinema amb valors: la memòria dels testimonis de la Guerra Civil Espanyola

 

Curs per escoltar els testimonis directes de la Guerra Civil que expliquen en primera persona el que va passar. 

Descripció de l'activitat

El Règim franquista i la posterior transició a la democràcia han estat dos períodes de temps en què la veu dels testimonis de la Guerra Civil ha estat mitigada i en els quals no s’ha explicat a la societat tot el que realment va succeir. Les generacions posteriors, les que ara tiren el país endavant, els cal aquests testimonis per aprendre del passat i ser conscients del que va passar.

 

La transmissió oral dels testimonis en forma d’audiovisuals són una eina per reflexionar i sensibilitzar a la societat d’aquest fet.

Aquest programa és ídoni per treballar: La Guerra Civil Espanyola, els testimonis i experiències dels supervivents de tots els bàndols, la II República, els refugiats republicans, l’exili, els inicis de la II Guerra Mundial.

Cada sessió d’aquest curs consta de tres parts: una presentació d’un film, del seu context històric i social, la projecció d’una pel·lícula amb valors i d’una dinamització d’un debat final on els assistents reflexionaran sobre el tema de cada sessió.

L’activitat pot constar de les sessions que es desitgin, de films seleccionats del Festival Gollut, mostra de referència del cinema compromès i fotoperiodisme i  a triar en funció de les característiques del grup i dels objectius de l'entitat interessada en programar-ho.

 

Preu

1 sessió de 2h         350 €

2 sessions de 2h      680 € 

4 sessions de 2h   1.350 € 

 


Actitivitat pot ser subvencionada per la Diputació de Barcelona fins a un 100 % per Ajuntaments de la província de Barcelona de poblacions de menys de 30.000 habitants si la sol·licitud es realitza abans del 6 de febrer de 2020

 

Durada

Sessions de 2 hores (1, 2, 3 o 4 sessions)

Format de l'activitat

Es poden triar sessions indistintament de programa que inclouen una presentació i contextualització del filmla projecció i la dinamització del debat i cinefòrum amb els assistents. Inclou els drets d'exhibició de les pel·lícules i el desplaçament.

Públic

Juvenil, Adult, Gent gran.

Requisits tècnics

Projector digital, ordinador i sonorització de sala connectats entre sí. Micròfon, en cas de sala de grans dimensions. Connexió a internet WIFI

 

Els films documentals formen part del catàleg de Festival Gollut, mostra de cinema compromès, denúncia social i fotoperiodisme.

Logo Festival gollut

Comparteix-ho amb els teus amics

Divendres 10 Juliol 2020

Aquest web usa cookies – Este web usa cookies + info.

Accepto - Acepto